CEEE

Des del passat 1 de juny de 2013 ha entrat en vigor la Certificació Energètica per a Edificació Existent (CEEE). Ja venia essent obligatòria des del 2007 per a obra nova (on és un element més per documentar al projecte i forma part del conjunt de la documentació de l’obra finalitzada), ara és obligat disposar de la Certificació Energètica per a Edificació Existent per al lloguer i compra o venda d’habitatges.

El Reial Decret 47/2007 sobre certificació d’eficiència energètica d’edificis existents estableix que tots els edificis, habitatges o locals que hagin de ser llogats o venuts han de tenir un certificat d’eficiència energètica amb que es categoritzi el nivell d’eficiència dels mateixos, de tal manera que servirà als futurs usuaris com a mètode comparatiu entre els possibles establiments o habitatges a llogar o comprar, de la mateixa manera que un consumidor compara la informació energètica d’un aparell electrodomèstic per prendre la seva decisió de forma més encertada.
Quan els llogaters o compradors hagin de prendre la decisió de llogar, podran valorar de forma ponderada els futurs consums energètics dels béns immobles, un paràmetre a tenir en compte avui en dia i també de cara al futur.

La CEEE té en compte paràmetres com l’aïllament tèrmic de l’edifici o l’eficiència dels equips tèrmics i de consum energètic. L’avaluació de l’edifici no es limita a un fet comparatiu, sinó que la certificació ha d’anar acompanyada d’unes recomanacions per a millorar l’aprofitament dels recursos d’habitabilitat necessaris en un habitatge. Aquestes mesures es valoren econòmicament i es calcula el retorn de la inversió, de manera que es determinen els beneficis al llarg del temps.
La certificació energètica ha de ser un primer pas per a millorar el parc edificat cap a una major eficiència, ja que és en el sector dels habitatges existents on cal prendre mesures per tal de reduir realment els consums. Si volem incidir globalment, no n’hi ha prou d’actuar sobre els habitatges nous.

La certificació energètica l’ha de realitzar un tècnic competent i requereix de nombroses dades de l’immoble i mesures de superfícies que es poden prendre a la finca o recollir dels plànols. Per tant, el cost dependrà de la complexitat de cada cas, del grau de dedicació del tècnic.
Com que entenem que a vegades pot ser un simple tràmit per complir amb els requisits legals i d’altres es pot necessitar anar més enllà i voler realitzar una actuació que vagi acompanyada d’unes reformes que puguin millorar l’eficiència energètica, a Parramon Arquitectura oferim dues possibilitats: la Certificació Bàsica i la Certificació Actua. Aquesta darrera inclou, a més del certificat d’eficiència energètica, un pressupost detallat de les reformes a realitzar per a millorar la qualificació energètica del seu edifici, local o habitatge.

Des de Parramon Arquitectura posem a la seva disposició la màxima professionalitat i rigor en la realització d’aquest certificat, per tal que no es converteixi en paper mullat i assoleixi els objectius que pretén servir.